Egyéb módszertanok

 

www.music-instrument-guitar.co.uk (és www.gitariskola.hu)

A módszertanok írását 2004-ben ezzel a szólótechnikai módszertannal kezdtem, amelynek belső felépítésére már egészen a kezdetektől fogva -ahol az egyáltalán lehetséges-, a logika és a szisztematikus rendezettség jellemző. Voltaképpen az informatikai tanulmányaim során szerzett rendszerszemléletet alkalmaztam az általános és hangszerspecifikus zeneelméletre és gyakorlatra.

 

www.basszusgitar-gitariskola.hu

A zenének több régiója is van, az egyik közülük nagyobbrészt az alsó, a basszus hangtartományában üzemel, amely régiónak egyik fontos hangszere a basszusgitár. Ez a fizikailag különálló honlap a szólótechnikai módszertanom basszusgitárra vetített megközelítése.

 

www.folkgitar-gitariskola.hu

A zene másik fontos régiója a kíséret hangtartománya, amely nagyobbrészt akkordmeneteket tartalmaz. A legtöbb laikus gitározás címszó alatt ilyen jellegű zenélést ért, azaz játsszuk le kedvenc dalaink akkordjait egy szál akusztikus gitáron. Ez a folkgitár stílus, amelynek a Pénzes-féle módszertanokon belül természetesen önálló módszertani megközelítése, vele fizikailag is különálló honlapja van.

 

www.zongora-zongoraiskola.hu

Bár középszinten zongorázok, zongorás honlapomat egy zongoraművész hölgy gyakorlati segítségével kizárólag azért írtam meg, hogy bebizonyítsam: a Pénzes-féle módszertan alapjában véve működőképes más hangszereken is. Természetesen jobban belegondolva a zongora módszertana ennél jóval összetettebb ügy, ám a bizonyításhoz a honlap számos zongoracentrikus technikai gyakorlata és elméleti megközelítése elégséges.

 

www.nunchaku-nunchakuiskola.hu

Évtizedek óta foglalkozom harcművészetekkel és az évek során a "kedvenc fegyverem" a nunchaku és a kubotan lett. A honlap elsősorban ezen harci eszközök elméleti és gyakorlati módszertana, de rengeteg további, a harccal kapcsolatos írást is itt publikálok. Érdekelnek az erőszak dinamikái, valamint a túlélési stratégiák és taktikák.